Waarom zijn onze matrassen milieuvriendelijker dan klassieke matrassen?

Onze matrassen zijn in de eerste plaats ontworpen om de klanten een gezonde en comfortabele nachtrust te geven vrij van allergie├źn en bacterie├źn.

Aangezien onze matrassen echter volledig bestaan uit natuurlijke grondstoffen, zijn ze bovendien zeer milieuvriendelijk en goed voor het klimaat.

De klassieke matrassen worden gemaakt uit aardoliederivaten. Daarvan is de exacte samenstelling dikwijls onbekend. Deze derivaten worden ook gebruikt als isolatieschuim of voor ondervloeren. We kunnen ze dus fossiele matrassen noemen in tegenstelling tot onze natuurlijke matrassen.

Aan het einde van hun levensduur worden zulke klassieke matrassen meestal verbrand waarbij er dus veel stikstof vrijkomt. Dit is zeer belastend voor het klimaat aangezien hun hoofdbestanddeel aardolie is.

Wij gebruiken groene materialen

Het hoofdbestanddeel van onze matrassen bestaat uit speltkaf. Speltkaf is een natuurlijk bijproduct bij het telen van speltgraan. Spelt worden vermalen tot meel of bloem en daarbij is speltkaf een bijproduct (zoals in de bijbelse uitdrukking: het kaf van het koren scheiden). Lees meer over spelt op: Wikipedia

Alle andere gebruikte materialen in onze matrassen zijn tevens 100 procent ecologisch: kokosvezels, kapok, linnen en katoen.

Kokosvezels zijn vezels afkomstig van de kokosnoten. De bast wordt van de kokosnoot afgescheiden en gedompeld onder water. Na een half jaar wordt de vezels gedroogd en met de hand bewerkt. Kokosvezels zijn redelijk ruw en harig. Lees er meer over op: Wikipedia

Kapok groeit aan de kapokboom. Lees meer hierover op: Wikipedia

Linnen wordt vervaardigd uit vlas. Lees meer over linnen op: Wikipedia

Voor katoen gebruiken we enkel biologisch katoen. Hier vindt u meer informatie: Wikipedia

Bestel vandaag nog uw nieuwe matras

Wilt u een verschil maken voor het milieu en het klimaat? Koop dan een milieuvriendelijke matras bij ons: terug naar start.